CV-exempel

DropDown

Student

StarStarStarStarStar

Student

Erik har valt Duke-mallen – en sparsam, professionell och bra utfylld mall som på lämpligt sätt visar upp all hans utbildning och tidigare erfarenheter på ett välstrukturerat sätt.

Skapa ditt CV

"Organiserad och ambitiös Human Resource-student specialiserad inom psykologi, sugen på att få sätta mina starka administrativa färdigheter på prov och utveckla en karriär inom HR. Kunnig inom arbetsrätt och viktiga HR-praxis med en god förståelse för rekrytering och affärsverksamhet."

Erik Svensson - Student

CV Exempel – Student – Duke-mall

Innehållsförteckning

Skriv det bästa student-CV:t som ger dig anställning direkt efter examen

Som nyutexaminerad student kommer du troligtvis att komma in på en väldigt konkurrenskraftig arbetsmarknad efter att du lämnat universitetet eller högskolan. På grund av detta är det därför extra viktigt att du skapar ett professionellt CV för att stå ut i mängden bland alla andra sökande.

Detta innebär att oavsett om du letar efter ett deltidsjobb medan du studerar eller är på jakt efter ditt första heltidsjobb måste du skriva ditt CV för att göra det så presentabelt och lättläst som möjligt. I denna artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att skapa det perfekta CV:t för just dina behov.

Behöver du hjälp med att skriva ett riktigt bra CV?

Kom igång idag!

Hur skiljer sig ett student-CV från andra CV:n?

Huvudsakligen skiljer sig inte ett student-CV speciellt mycket från något annat typ av CV. Den stora skillnaden är bara att du inte kommer att ha så mycket erfarenhet att visa upp som någon som varit verksam inom en industri eller yrke under flera års tid.

Kort arbetslivserfarenhet är oftast en nackdel, men de flesta arbetsgivare förstår samtidigt att man som nyexaminerad student inte kommer ha alla de färdigheter som krävs - så länge vi inte pratar om äldre studenter som har börjat sina studier mitt i karriären.

Detta är dock inget du ska oroa dig för. Alla var vi en gång nya på arbetsmarknaden och utöver det finns det även en mängd arbetsgivare som föredrar att anställa någon utan tidigare arbetslivserfarenhet inom deras specifika bransch. Detta eftersom man själva vill kunna träna upp sina anställda och därför letar efter en person som inte redan har rutiner och processer från arbete hos andra företag.

Så hur gör man då för att sticka ut i mängden bland alla sökande om man är student med ingen eller väldigt kort arbetslivserfarenhet? I dessa fall är det viktigt att fokusera på sina andra positiva egenskaper och sen lyfta fram dessa på ett bra sätt på CV:t.

Punkter du måste inkludera på ditt student-CV

När du skriver ditt student-CV börjar du med fördel genom att skriva ner dina person- och kontaktuppgifter, dvs ditt namn, telefonnummer och e-postadress. Efter detta fortsätter du genom att skriva din personliga profil och sen vidare till din utbildning och allt du lyckades åstadkomma inom denna.

Har du tidigare arbetslivserfarenhet ska du såklart även inkludera denna, även om det endast rör sig om deltidsarbete eller praktikplatser. Skriv ner allting i fullständiga meningar så gott som du kan, men använd även punktlistor här och där för att till exempel lista dina prov- och kursresultat.

Camera Flash

Tips gällande utbildning

Om du redan har en examen sen innan och efter detta till exempel studerat en magisterexamen, bör du alltid inkludera din senast utförda utbildning först och sen lista din högre utbildningen, antingen som pågående, eller med färdiga datum efter att du slutfört den.

Ett bra CV bör som minst innehålla följande uppgifter och segment:

  • Fullständigt namn

  • Bostadsort

  • Telefonnummer

  • E-postadress: Använd en professionell e-postadress, gärna med ditt fullständiga namn i adressen. Använd inte en gammal e-postadress du skapade när du var ung för att vara rolig, till exempel gummiankan5234@hotmail.com)

  • LinkedIn-profil (om den är representativ och uppdaterad)

  • Personlig profil: En kort, men kraftfull introduktion av dig själv. Förklara vem du är, dina positiva egenskaper och tidigare erfarenheter. Berätta även om dina allmänna ambitioner och vad du vill få ut av tjänsten du söker. Se till att vara relativt kortfattad och håll din personliga profil till max tre-fyra meningar. 

  • Utbildning och kvalifikationer: skriv ner din senast avslutade kurs/program först. Om det är relevant för det jobb du söker, inkludera information om din examen som specifika färdigheter du fått, genomförda projekt och din specifika roll och prestationer.

  • Arbetslivserfarenhet: Beskriver de jobb och den arbetslivserfarenhet du fått sedan tidigare. Förklara kortfattat dina uppgifter, ansvar och prestationer inom de olika rollerna och försök framför allt att fokusera på överförbara färdigheter som kan hjälpa dig att lyckas inom andra yrken.

Personlig profil för ett student-CV

En profilsammanfattning – eller personlig profil – är en kort sammanfattande text om dig själv och dina karriärsmål. Detta är det första rekryteraren kommer att titta på och det är därför viktigt att du inkluderar rätt information så att du lyckas fånga intresset av personen som läser ditt CV och få dem att läsa vidare.

När du ger dig ut och söker jobb kommer du ofta ha konkurrens från en mängd andra personer som söker samma tjänst och bör då tänka på att rekryterare sällan har tid att läsa igenom alla dessa CV:n från början till slut. Vad som istället oftast händer är att de läser profilsammanfattningen och sen endast skummar igenom resterande text för att ta ett beslut om ifall personen är en tänkbar kandidat eller inte.

Exempel på personliga profiler för student-CV:n

Nedan finner du tre exempel på personliga profiler för tre olike typer av studenter: en gymnasiestudent, samt två universitetsstudenter – en med och en utan arbetslivserfarenhet. Vill du veta mer kan du även läsa vårt blogginlägg om personliga profiler för att få fler tips om hur man skriver dessa. 

Exempel på personlig profil för student – Gymnasiestudent

Entusiastisk och datadriven marknadsföringsstudent med passion för SEO och SEM. Demonstrerad praktisk erfarenhet av att tala inför publik, kundservice och opinionsbildning. Jag vill använda mina kommunikations- och analytiska färdigheter för att kickstarta en karriär inom digital marknadsföring. Jag söker praktikplats som marknadsassistent i ett teamorienterat start-up- eller mindre företag.

Exempel på personlig profil för student – Universitetsstudent med praktikerfarenhet

Detaljorienterad och fingerfärdig andraårsstudent på universitet med inriktning på neurologi. Passionerad och skicklig inom i att bedriva forskning, patientvård och neuroimaging-tekniker. Ser fram emot att tillämpa mina praktiska och administrativa kunskaper från min 6 månaders praktik i en klinisk miljö med förhoppning om fast tjänst efter avslutade studier.

Exempel på personlig profil för student – Universitetsstudent med yrkeserfarenhet

Lyhörd och organiserad sistaårsstuderande juridikstudent med inriktning på internationell lag. Erfarenhet av att bygga partnerskap med klienter samt kunnig i domstolsförfarande och administrativt arbete. Skicklig på juridisk forskning, dokumentarkivering och jävskontroller. Söker tjänst som junior policyrådgivare på en respekterad och professionell advokatbyrå.

Utbildning

När du ska skriva CV som universitetsstudent rekommenderar vi starkt att du fokuserar på dina akademiska färdigheter, kurser du läst och eventuella studentföreningar du varit medlem i.

Om vi går tillbaka till själva formatet för ditt CV och hur utbildningen passar in där, är det många gånger fördelaktigt att placera denna ovanför din arbetslivserfarenhet – i alla fall om du har mer utbildningserfarenhet än arbetslivserfarenhet. Se även till att skriva ner en kort beskrivning av din utbildning där du inkluderar relevanta nyckelord, eventuella projekt du slutfört eller färdigheter som du fått under dina studier.

Så, hur bör man då strukturera upp denna viktiga sektion på CV:t? Tänk alltid på inkludera examenstyp/diplom, nivå, skola/organisation, slutdatum/pågående samt de relevanta ämnen du studerat som kan vara nyttiga att ha kunskap inom för jobbet du söker. Ta en titt på följande punkter där vi listar en lämplig struktur för din utbildningserfarenhet:

  • Universitets- och högskoleexamen: Inkludera slutdatum för din kandidat-, master- eller magisterexamen. Har du inte avslutat dina studier ännu kan du skriva ner ditt framtida slutdatum eller helt enkelt att utbildningen är pågående. Inkludera även relevanta kurser och bra betyg i relevanta ämnen.

  • Examensbeskrivning eller avhandlingsämne: Om du har lite eller ingen arbetslivserfarenhet kan du på ett finurligt sätt skriva om din utbildning till en arbetsbeskrivning genom att inkludera färdigheterna du fått dig från dina kurser eller slutprojekt.

  • Relevanta kurser: Inkludera dina kurser i en punktlista direkt efter examensbeskrivningen. Fokusera på kurserna som bäst matchar jobbet eller företaget du söker jobb på. Ju mer relevant en kurs är, ju högre upp ska den också ligga i listan.

  • Certifikat, kurser och träning: Har du läst externa kurser i samband med din utbildning bör även dessa finnas med på ditt CV under denna sektion. För att öka chanserna att få jobb är det viktigt att du listar alla dina relevanta kurser och certifikat. Oavsett om du tagit en kortare kurs eller en längre, är båda meriter som bör inkluderas på ditt CV.

  • Grundskole- och gymnasieutbildning: Har du läst på högskola eller universitet behöver du inte skriva ner så mycket om din gymnasieutbildning på ditt CV. Du kan dock fortfarande nämna skola, programval och datum när du avslutade studierna. Din grundskoleutbildning är väldigt sällan relevant för arbetsgivare, annat än om du inte läst på gymnasiet, då det i regel fortfarande kan vara relevant att lista de erfarenheter som kan vara överförbara när du söker jobb. Förutom namn på skola, programval och slutdatum för din examen, bör du även inkludera kurser som är relevanta för jobbet eller som du fått extra bra betyg i. Specifika projekt du arbetat inom under studietiden kan också vara meriterande på ditt CV. Startade du till exempel ett UF-företag på gymnasiet eller arbetade med något intressant slutprojekt kan dessa vara väldigt individuella och därför få dig att stå ut bland andra sökande.

Vi du utöka utbildningsdelen på ditt CV kan du alltid söka online och se ifall det finns några kostnadsfria kurser som du kan ta för att skaffa dig ytterligare certifikat eller utökade erfarenheter.

Camera Flash

Tips från CV-coachen

Att stärka sitt CV med ytterligare kurser ger dig dessutom möjligheten att bygga på dina kunskaper och lära dig av en expert inom den specifika branschen du söker jobb inom. Till exempel har Google gratiskurser med certifikat som passar dig som är intresserad av marknadsföring. Du kan även gå in på Utbildning.se och se vilka kurser som finns tillgängliga där – helt kostnadsfritt.

Kompetenser och färdigheter

När det kommer till olika typer av färdigheter och kompetenser finns det en mäng olika som personer kan lista på sina CV:n – vissa mer naturliga än andra. När du bestämmer dig för vad som ska inkluderas på ditt student-CV bör du inte bli frestad att hitta på nya färdigheter som du inte faktiskt har, bara för att du tror att de ger dig mer fördelaktiga chanser i ansökningsprocessen. Bedöm istället noggrant dina spetskompetenser och dela sedan upp dessa mellan relevanta hårda och mjuka färdigheter. Du kan sen läsa mer om dessa här. Se även till att inte överdriva dina kunskaper inom dessa olika kompetenser, utan var ärlig gällande precis hur kompetent du är.

Hårda färdigheter

Hårda färdigheter är de som man lärt sig. Dessa är på så vis även mätbara då man kan utveckla dem genom att skaffa sig praktisk erfarenhet, upprepning och pedagogisk träning. Några exempel på hårda färdigheter är:

  • Programmering

  • Skrivande

  • Marknadsföring på sociala medier

  • Projektledning

  • Kundservice

  • Språkkunskaper

Mjuka färdigheter

Mjuka färdigheter är mer relaterade till karaktärsdrag eller interpersonella färdigheter som definierar en individs relation med andra. Några exempel på mjuka färdigheter är:

  • Flexibel

  • Kundorienterad

  • Stresstålig

  • Effektivt lyssnande

  • Tydlig kommunikation

Några mjuka färdigheter som studenter kan överföra och tillämpa inom alla branscher, oavsett bakgrund är:

  • Lösningsorienterad

  • Kritiskt tänkande

  • Ledarskap

  • Lagarbete

  • Anpassningsförmåga

Arbetsplatserfarenhet

Om du har liten eller ingen arbetslivserfarenhet kan du skapa en ytterligare erfarenhetssektion där du inkluderar bland annat praktik, deltidsarbete och/eller volontärarbete. Formulera dessa precis som du skulle göra för de jobb du haft under arbetslivserfarenhetssektionen på ditt CV. Inkludera företag/organisation, kort beskrivning av rollen samt datum för tjänsten. Exempel på arbetsplatserfarenheter du kan inkludera under denna sektion är:

  • Praktik: Detta är kanske det bästa substitutet för arbetslivserfarenhet. Under en praktiktjänst bör du sträva efter att prova på så många uppgifter eller projekt som möjligt för att få en bredare kompetens. Dessutom gör färdigheter från en praktikplats dig mer värdefull som anställd. Ingick inte praktik i din utbildning kan du se om det finns praktikkurser att söka som är CSN-berättigade. En del arbetsplatser tar även emot praktikanter som slutfört sin utbildning.

  • Jobbskuggning och arbetsplatsbesök: Besök en arbetsplats och jobbskugga någon inom den tjänst du är intresserad av. Detta är en bra idé för att se vilka färdigheter du kan behöva bygga vidare på eller för att se om detta är rätt karriärval för dig.

  • Lärlingsplatser: Precis som praktikplatser knyter denna typ av träning ihop dina akademiska, personliga och professionella intressen med varandra. Det signalerar till en rekryterare att du har hårda färdigheter som du fått under din lärlingsperiod. Även om du vanligtvis inte får så mycket betalt för den här typen av träning kan du se det som en investering i din framtida karriär. 

  • Egenföretagande, frilans eller volontärerfarenhet: Detta kan vara en fördel, men du bör också se till att det är relevant eller visar överförbara färdigheter. Inkludera din position, ditt företag eller din kunds namn och datum.

Exempel på student-CV

Om du aldrig har skrivit ett CV tidigare kan det kanske kännas svårt om man inte vet hur man ska börja. Ett bra tips är då att titta på exempel på olika typer av CV:n och utgå ifrån dessa. Vi har samlat flera olika mallar som du kan studera och på så sätt få en överblick om hur ett CV vanligtvis ser ut. Nedan ser du även exempel på ett CV anpassat för studenter, som kan vara till stor hjälp när du sätter igång med ditt eget student-CV.

Student-CV exempel – Universitetsutbildad söker tjänst inom Human Resources

CV Exempel – Student – Duke-mall

Ladda ner detta CV-exempel för Student som PDF

I ovanstående CV-exempel är den sökande en student som för närvarande studerar sin sista termin på universitet och är redo att starta sin karriär inom HR. Under studietiden fick han relevant arbetserfarenhet via sin praktik. Förutom sina kandidatstudier har han sen stärkt sitt CV ytterligare genom att inkludera de certifierade kurser han tagit. Genom att placera utbildningen högst upp på CV:t och beskriva relevanta kurser och avhandlingar ser vi som läser direkt hans nyckelkompetenser och kvalifikationer.

På så vis bör han också ligga i framkant när det kommer till den listade vakansen och ha en bra chans att ro det hela i hamn. För att stärka sitt CV så nämner han även ytterligare kompetenser och språkkunskaper och har dessutom lagt in relevanta nyckelord i den personliga profilen för att underlätta för rekryteraren när de skumläser CV:t för första gången.

Vanliga frågor och svar om CV för studenter

Hur skaffar jag referenser för mitt CV som student och hur inkludera jag dessa?

Ibland frågar rekryterare även efter referenser när man söker en tjänst. Som student med liten eller ingen arbetslivserfarenhet kan det vara svårt att hitta någon som kan vara referens åt en. Har du dock tidigare arbetslivserfarenhet kan du kontakta dina före detta arbetsgivare eller kollegor och fråga ifall de kan ställa upp som referens. Ha dock alltid för vana att försöka skaffa dina referenser i samband med att du byter jobb.

Camera Flash

Tips från CV-coachen

Saknar du tidigare arbetslivserfarenheter gäller det istället att vara lite kreativ och se ifall du kan hitta någon som kan gå i god för de egenskaper och erfarenheter du skriver på ditt CV. Har du till exempel praktiserat under din skolgång skolan eller skrivit ett examensarbete kan du fråga din handledare om denne kan ställa upp som referens åt dig.

Inkludera endast dina referenser på din ansökan om rekryteraren eller arbetsgivaren har kontaktat dig och begärt denna information. Ifall du ger dem referensinformation i förväg utsätter du nämligen både dig och referensen för risker.

För det första innebär detta att du delar någons personuppgifter med personer du inte känner och med detta riskerar du också att dessa uppgifter hamnar i fel händer.

För det andra kan detta leda till att oseriösa rekryterare kontakta dina referenser innan de pratat med dig. Även om detta är en orättvis praxis finns det inte så mycket du kan göra mycket åt saken i och med att det var du som gav dem uppgifterna i första hand.

Slutligen kan det hända att din referens inte svarar ifall de får ett samtal från rekryteraren som den inte förväntar sig. En annan möjlighet är att referensen på grund av detta är dåligt förberedd och därför glömmer att nämna viktiga detaljer om dig, vilket inte är bra när du försöker skaffa dig en bra referens. Så se därför alltid till att dina referenser är uppdaterade och förberedda på eventuella samtal.

Hur hanterar man ingen eller kort arbetslivserfarenhet?

Du kan inte trolla fram erfarenhet ur tomma intet. Använd därför istället den kunskap du har för att försöka visa upp dina färdigheter på CV:t. Är du till exempel aktiv i någon klubb eller organisation inom eller utanför skolan så bör detta lyftas fram på ditt CV. Oavsett vilken typ av arbete du har erfarenhet av – och även om det bara varit ett sommarjobb – är allting relevant och ett sätt att visa upp din förmåga och vilja att arbeta.

Låt dig dock inte frestas av att hitta på arbetslivserfarenhet som du inte har. Detta kommer nämligen sannolikt ganska snabbt att listas ut av rekryteraren under intervjun, där de kommer att ställa dig frågor om den erfarenhet du listat. Har du då listat erfarenhet som du inte har någon erfarenhet inom kommer du också i regel inte att kunna svara på dessa frågor. 

Om du känner att du behöver ge ditt CV lite mer "innehåll" på grund av brist på yrkeserfarenhet bör du överväga att lägga till följande delar:

  • Aktiviteter och erfarenheter som faller utanför läroplanen: har du varit en del av en akademisk klubb, studentförening eller skrivit för en skoltidning? Perfekt! Dessa aktiviteter kan visa upp både din kompetens och engagemang och att inte nämna dem på ditt CV är därmed ett stort misstag som bör undvikas.

  • Intresse: om dina fritids- eller personliga intressen överensstämmer med arbetsområdena eller branscherna du söker jobb inom kan även detta ge dig en fördel mot andra kandidater. Försök därför att vara väldigt specifik här – vad exakt är du intresserad av? Finns det specifika böcker, författare eller experter som inspirerar dig? Ju specifikare du är, desto mer relevanta verkar också dina intressen.

  • Skolprojekt: har du deltagit i ett projekt där du lyckats visa upp kompetens som är relevant för jobbet du söker? Inkludera detta! Beskriv uppdraget, din specifika roll och projektets resultat. Har projektet eller efterforskningen du gjort sen också fått publicitet så se till att du inkludera en länk till var detta publicerats.

  • Bra betyg: om du fått högre betyg än genomsnittet i en kurs eller årskurs kan även detta ge dig en fördel mot andra studenter. Här är dock det viktigaste att du presenterar det på rätt sätt. Kanske vill du fokusera på de kurser som är mest relevanta inom arbetsområdet, istället för att fokusera på hela resultatlistan.

Så här får du ditt student-CV att stå ut i mängden

Det är bara att inse att din brist på arbetslivserfarenhet många gånger kan betraktas som en nackdel hos potentiella arbetsgivare. Det blir därför extra viktigt att du utmärker dig inom andra områden, till exempel på ditt CV. Nyckeln här är att skräddarsy ditt CV så att det passa beskrivningen i platsannonsen. I arbetsbeskrivningen ger arbetsgivare till exempel en hel del ledtrådar om vad de söker hos en kandidat, inklusive viktiga nyckelord. Använd denna information till din fördel. 

Om du söker jobb inom en kreativ bransch kan du med fördel sticka ut genom att använda färg, grafik och bilder i din ansökan. De flesta arbeten kräver dock att du håller dig till ett traditionellt format som också kan göra det svårt för ditt CV att sticka ut bland konkurrenterna. Ett alternativ då kan dock vara att du leker lite med teckensnitten och till exempel använder kursiv eller fet stil för att göra ditt CV lite annorlunda. Nyckeln här är att inte överdriva formateringen då det kan få ditt CV se lite barnsligt ut.

Följande tips kan också få ditt CV att sticka ut i mängden:

  • Se till att de olika delarna på ditt CV och personliga brev fungerar tillsammans för att de ska berätta en sammanhängande, konsekvent berättelse för rekryteraren. Detta innebär till exempel att om du söker ett starkt kommersiellt inriktat jobb så är det inte fördelaktigt att nämna dina ambitioner att bli världsberömd miljöaktivist.

  • Att hävda färdigheter är en sak – att kunna visa upp dem är en annan. Om det finns färdigheter som är viktiga för en viss roll, berätta inte bara att du besitter dem, utan försök även ange hur du lärt dig dem och var. Om du hävdar starka organisatoriska färdigheter, nämn då även exempel på roller där du visat upp på dessa. Förutom yrkeserfarenhet kan detta till exempel vara att du anordnat evenemang för en idrottsklubb eller studentförening.

  • Fokusera på prestationer. Oavsett om du fick betyg som låg över genomsnittet under vissa kurser eller projekt vid universitet, eller om du presterat över förväntningarna på ditt extrajobb, är detta båda saker som arbetsgivare är intresserade av. Sprang du ett maraton eller besteg ett berg? Båda kan vara bra sätt att kompensera för en brist på arbetslivserfarenhet!

Varför skräddarsy sitt CV inför varje ansökan?

Inget jobb är det andra likt. Arbetsgivare har alla olika arbetssätt och identiteter de vill upprätthålla. Skräddarsyr du inte ditt CV utifrån dessa krav kan det också bli svårt att få komma på den där intervjun du längtat efter. Genom att lägga lite extra tid på att skräddarsy ditt CV, ökar chanserna för att fånga rekryterarens intresse.

Du behöver dock inte skriva om hela ditt CV varje gång du söker jobb – ofta räcker det med några mindre, betydelsefulla förändringar för att göra stor skillnad. Tänk dig till exempel att du vill få arbete inom välgörenhetssektorn: när du då anger dina skolkvalifikationer bör du till exempel placera dina biologiresultat överst ifall arbetsgivaren i fråga utför medicinsk forskning.

På samma sätt bör du lista dina språkresultat överst om välgörenhetsorganisationen i fråga är verksamma utomlands och då kräver den typen av färdigheter. Även om du tror att dessa uppgifter inte kommer att göra någon skillnad, måste du komma ihåg att vissa student-CV är väldigt lika varandra. Endast en liten avvikelse kan ge dig det största övertaget mot dina konkurrenter och få dig på listan för en intervju. Ett annat användbart tips är att ändra ordningen på orden i din personliga profil så att all relevant information visas högre upp på CV:t för arbetsgivaren.

Vilket format och struktur är bäst för ett student-CV?

I vissa jobbannonser som du hittar på nätet kommer du också finna att arbetsgivaren eller rekryteraren anger vilket format de önskar få sina CV:n inskickade i. Detta beror oftast på att processen följs av ett ansökningsformulär och att de berörda arbetsgivarna inte vill kopiera information som kommer att sakta ner deras urvalsprocess.

Skulle det dock av någon anledning inte vara angivet vilket format som de vill du ska använda, är det alltid bäst att hålla sig till ett beprövat format. Använd därför ett tydligt och läsbart teckensnitt som ser professionellt ut. Comic Sans bör till exempel undvikas, medan Times New Roman, Arial och Verdana alltid fungerar bra. Använd större teckenstorlek för ditt namn och kontaktuppgifter – CV:t handlar ju trots allt om dig.

Använd också underrubriker för de olika avsnitten på ditt CV. Se till att du använder radbrytningar på ett bra sätt så att informationen i ditt CV blir tydligt att det enkelt går att snabbt skumma igenom det. Kom ihåg att arbetsgivare ofta får ta emot en stor mängd CV:n och att ditt därför bara kommer att läsas ordentligt efter att det lyckats ta sig förbi den första skanningen.

Camera Flash

Tips från CV-coachen

Tänk även på att ditt CV inte bör vara för långt. Det finns ingen gyllene regel för exakt hur långt ditt CV ska vara, utan det beror även det på riktlinjerna som getts i jobbannonsen. Dock brukar man säga att ett CV inte bör överstiga två A4-sidor, så försök hålla dig till detta.

Var kan jag hitta bra mallar för ett student-CV?

Hos CVMaker har vi ett stort utbud av mallar på vår hemsida. Här hittar du över tjugo olika CV-mallar med olika designer som kan användas för alla typer av karriärer. För exemplet i denna guide använde vi Duke-mallen och utöver det finns det även flera andra kreativa designer att välja mellan.

Jag vill inte skriva mitt eget CV för studenter eller personliga brev, finns det någon tjänst jag kan anlita?

Ja, hos CVmaker erbjuder vi även en tjänst för att skriva CV åt dig. Vi kan skapa ett professionellt och skräddarsytt CV för ditt önskade jobb på bara några dagar. Denna process är enkel, effektiv och problemfri.

Vill du ha hjälp att skriva ditt CV?

Låt våra experter skriva det åt dig!

Sammanfattning

Nu när du har läst denna hjälpsamma artikel och lärt dig hur man skriver ett riktigt bra student-CV, är det dags att skapa ditt eget professionella CV. Vi har över 20 olika CV-mallar att välja mellan och alla går att anpassa efter eget tycke och smak. Du bestämmer själv över färgval, layout och profilbild och utöver det rekommenderar vi bara att du använder dig av tipsen i denna artikel för att öka dina chanser att få komma på arbetsintervju. Kom ihåg att ett representativt och professionellt CV är nyckeln till att landa ditt drömjobb.

Få intervjun för ditt drömjobb med CVMaker

Skapa enkelt ditt professionella CV inom 10 minuter och ladda ner det när och var du vill!

AddSmallSkapa ditt CV
CheckCircle

Öka dina chanser att få ditt drömjobb med CVMaker.